BSPW

Dag van de Sociaal Werker 2018 (van Zorg+Welzijn)

Positionering van sociaal werk Aanmelden op externe website

De verhouding tussen het sociaal werk, gemeente en burger is continu in beweging. Dit wordt niet alleen beïnvloed door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Ook de politiek bepaalt voor een belangrijk deel de positie van de sociaal werker. Meer dan ooit zijn gemeenten en sociaal werkers zoekende naar hun rol in het sociaal werk en hun positie ten opzichte van elkaar. De gemeente is hierin niet alleen een financier, maar gelukkig ook steeds vaker een partner.

Zorg+Welzijn organiseert op woensdag 14 maart 2018 de volgende editie van Dag van de Sociaal Werker. Een dag waarop het zo belangrijke vak sociaal werk centraal staat. Dit keer zal de focus liggen op hoe jij als sociaal werker sámen met je gemeente de positionering van sociaal werk kunt versterken, zowel op het gebied van onderlinge samenwerking als in contact met de burger. En bovenal; hoe jij als professional jezelf én het sociaal werk kunt blijven ontwikkelen en vernieuwen.

Met als belangrijkste vragen:

  • Wat is de toekomst van het werk als sociaal werker en hoe kun je jezelf als sociaal werker blijven ontwikkelen?
  • Tegen welke dilemma’s loop jij als sociaal werker aan in samenwerking met je gemeente?
  • Hoe kunnen gemeente en organisaties voor sociaal werk elkaar versterken door beter naar elkaar én zichzelf te luisteren?
  • Hoe werk je efficiënt samen met vrijwilligers en/of ervaringsdeskundigen?
  • Hoe betrek je burgers als partner in de samenwerking tussen het sociaal werk en de gemeente?

Meer informatie

Aanmelden Ga naar de volledige agenda