BSPW

Leergang Tussentijd (adv)

Zelfsturing begint met zelf! Aanmelden op externe website

 

 

 

Er verandert veel in het sociale domein.

Na jaren van inprenting dat ‘de dokter het beste weet wat goed voor je is’ – en dat kan ook de mentor, de leerkracht, je manager of de hulpverlener zijn – is het tijd voor bezinning op een andere aanpak: eigen weten en eigen kracht is vanaf nu de basis voor die aanpak.

Er wordt steeds meer overgestapt op zelfsturing. Maar dat is geen eenvoudig trucje; samen-organiseren vraagt een andere attitude als hulp- en dienstverlener.

Hoe gaat dat in jouw organisatie? Waar lopen jullie als team tegen aan en waar zou je wel eens wat langer over willen nadenken en uitwisselen? Want het is meestal zo dat ‘tijdens de verbouwing de verkoop gewoon doorgaat’. Met andere woorden, de transformatie van het werken met een leidinggevende of manager naar eigen regie doe je door het in de praktijk van alle dag te oefenen.

Dat gaat met vallen en opstaan en dat is prima.

Maar misschien is een time-out dan welkom; met tijd voor jou, voor wat je kan en wil, voor gesprekken en stilte, informatie en theorie over de kansen van deze kanteling.

Daar nodigen we je met dit aanbod toe uit!

Doelgroep
Iedereen die in het werk te maken heeft met zelfsturen en samen-organiseren.

Leergang
.   Centraal staat het herijken van je visie en missie, met aandacht voor andere kwaliteiten als professional én jezelf als lid van een zelfsturende team.

.  We nemen de tijd en rust om jouw persoonlijke toolkit op te diepen en die te verbinden met de opdracht waar je in je werk voor staat.

.  Dat doen we met oefeningen en theorie uit Deep Democracy en Presentie, geleide meditaties, schrijven (deels is stilte), ervaringen en kennis uitwisselen met elkaar en het presenteren van je plan.

.  In januari heb je zicht op jouw talenten en helderheid over jouw volgende stappen in de transformatie van het werk.

Programma leergang
Kijk op https://www.detussentijd.nl/programmaleergang

Trainers
De Tussentijd is een samenwerking van Joost Witlox en Ineke Verdoner, ervaren trainers en coaches o.a. in het transformatietraject van de Centra voor Jeugd en Gezin op de Noord Veluwe van 2015-2018.

We zijn te vinden op LinkedIn, Twitter en:
www.detussentijd.nl/overons
www.joostwitlox.nl/joost/
www.heartincompany.nl

Aanmelden Ga naar de volledige agenda