BSPW

Opstartbijeenkomst AVG 14 mei 2018

Aanmelden

Opstartbijeenkomst AVG 14 mei 2018

In mei 2018 moeten alle organisaties dus ook kleine bedrijven en zzp-ers – voldoen aan nieuwe privacyregels. Dat zijn wettelijke verplichtingen, vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De regels hebben betrekking op gegevens van personen, zoals klanten, potentiële klanten, cliënten, medewerkers, leveranciers enz.
De wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen (tot miljoenen euro’s). Bestuurders van de onderneming zijn persoonlijk aansprakelijk.

De wet eist een inspanningsverplichting. Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden. Lees meer op de speciale website https://avgvoorhetmkb.nl/.

DE BPSW HELPT BIJ AVG-VERPLICHTINGEN
De BPSW wil zzp-ers en (kleine) bedrijven die werkzaam zijn in het sociaal domein helpen om te voldoen aan de eisen van de nieuwe privacywetgeving die in mei 2018 van kracht wordt. Wij hebben een overeenkomst gesloten zodat leden gebruik kunnen maken van een speciaal programma: AVG-voor het MKB. Dat is een online stappenplan dat in 15 stappen leidt tot een AVG-verklaring. Daarmee kunt u duidelijk maken aan de verplichtingen van de wet te hebben voldaan. Wij raden u aan deze tool te gebruiken en tijdig te kijken op www.avgvoorhetmkb.nl.
Het 15 stappenplan geeft aan de hand van duidelijke instructies en uitleg aan wat er moet gebeuren op ICT-gebied, met medewerkers, met contracten en alle andere zaken. Met het programma weet de ZZP-er en MKB-ondernemer zeker dat hij of zij geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd ziet. En het is een aanbod dat past bij zzp-ers en (kleine) bedrijven. Het programma is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Ingewikkelde wetsteksten zijn vertaald naar praktische handvatten. Mocht er toch hulp nodig zijn, dan kan men terecht bij specialisten die door de Stichting AVG voor verenigingen zijn geselecteerd. Met deze Stichting hebben wij de overeenkomst gesloten.

BPSW GEEFT LEDEN KORTING OP AVG-PROGRAMMA
Als dienstverlening aan de leden biedt de BPSW 50% korting op het AVG-programma voor het MKB om te voldoen aan de verplichtingen van de nieuwe privacywetgeving. De kortingscode die leden met korting toegang geeft tot deze online omgeving, is te vinden in de factsheet in de webwinkel van de BPSW. Deze vult u in aan het eind van het bestelproces.
De vergoeding voor het gebruik maken van het AVG-programma hangt af van de omvang van uw bedrijf en het aantal medewerkers. Voor zzp-ers zijn de kosten 250,– maar met de korting die de BPSW voor u als lid heeft geregeld betaalt u slechts 125,–. Kijk voor het vergoedingen overzicht op www.avgvoorhetmkb.nl.

OPSTARTBIJEENKOMSTEN
De BPSW organiseert op maart de eerste ‘samen-werk’ bijeenkomsten. Deze dag wordt ingeleid door een AVG specialist die uitleg zal geven over de context van deze wet. Met hem gaan we vervolgens aan de slag met het 15-stappen model. In de middag gaan we zonder begeleiding met elkaar verder. Aan het eind van de dag bent u als het goed is een eind op weg met uw AVG stappenplan. En heeft u met uw mede-cursisten een netwerk opgebouwd om elkaar verder te ondersteunen en om mee uit te wisselen.

Voorwaarden: Gebruik eigen laptop en reeds zelf aangeschafte toegang tot AVG programma; het 15 stappenplan

PROGRAMMA
9.30 Inloop
10.00 Korte interactieve inleiding AVG wetgeving door Ernst-Jan Reinerie
10.45 Werksessie 1 – 15 stappenplan o.l.v. Ernst-Jan Reinerie
12.15 Lunch
13.15 Werksessie 2 – 15 stappenplan: met elkaar werken we verder de stappen door
16.00 Afsluiting

n.b. U dient voor deze bijeenkomst een eigen laptop mee te brengen en ook uw eigen toegang tot het beschreven programma te hebben geregeld.

 

Aanmelden Ga naar de volledige agenda