BSPW

Profilering: Hoe je een verhaal maakt, dat raakt!

De Functiegroep BMW organiseert een Workshopmiddag over Storytelling door Janneke de Kler Aanmelden

Blijf jij het lastig vinden om jezelf en je werk te profileren? Dan is deze workshopmiddag echt iets voor jou!

Centraal in deze workshop staat de vraag hoe jij in korte tijd duidelijk maakt wat jouw toegevoegde waarde is op een manier die ‘binnenkomt’ bij een opdrachtgever of bij een cliënt.

De aanpak in deze workshop gaat niet over een ‘kunstje’ dat je kunt leren, maar is gebaseerd op de methodiek van ‘storytelling’. In deze workshop wordt stilgestaan bij de theorie en de kracht van het maken van een verhaal. Én het vertellen van het verhaal. Het gaat in de workshop om jouw verhaal. Waarom moet je meer in verhalen gaan praten en hoe doe je dat? Waar begin je? Wat deel je wel en wat deel je niet? Het gaat dus om een authentiek verhaal. Maar ook om een praktisch verhaal: Hoe zet je storytelling in om je klant over de streep te trekken?

In korte tijd jezelf helder neerzetten klinkt makkelijker dan het is. Wat moet je absoluut niet doen en hoe bouw je wel een goed verhaal op? Wat is nu een goed verhaal?
Een helder beeld naar buiten brengen van wie je bent en waar je voor staat is iets wat je consequent doet. Niet alleen als je pitcht, maar juist ook in kleine brokjes. Samen vormen die een geheel beeld van jou en jouw werk. Een krachtig middel is je mini-bio. Als deelnemer krijg je uitgelegd wat dit is en hoe je zelf een mini-bio maakt. Tijdens deze middag gaat het over de kracht van storytelling en hoe je dit effectief kunt inzetten voor je profilering. Ook als je bescheiden bent…..

Doelgroep
Professionals in het sociaal domein met vraagstukken rond profilering. Alle ‘smaken’ sociaal werkers zijn van harte welkom – vanuit verschillende werksectoren, zowel zelfstandig gevestigd als in loondienst. Ben jij dol op de inhoudelijke kant van je werk? Maar vraag je je weleens af hoe je jezelf nu goed voor het voetlicht brengt op een manier die indruk maakt maar die niet verkopering of schreeuwerig voelt? Hoe je jezelf kunt verkopen zonder iemand te worden die je zelf heel irritant vindt? Dan zien we je graag in deze workshop!

Resultaat van deze middag
In de workshop vorm je een compleet beeld van jezelf in je vak. Je gaat aan de slag met jouw zogenaamde ‘mini-bio’. Je krijgt uitgelegd wat het is, hoe je dit maakt en hoe je het vervolgens inzet in gesprek met je klant. Je gaat naar huis met een hoop nieuwe ideeën en vaardigheden om jezelf beter te profileren. Met een goed verhaal kun je je onderscheiden. Met een goed eigen verhaal helemaal!

Janneke de Kler is lefcoach, trainer en ondernemer. Ze helpt jou om echt voor jezelf en je bedrijf te gaan staan en jezelf zichtbaar te maken op een manier die bij je past. “Communiceren is iets wat mij altijd al in het bloed heeft gezeten. Ik weet het, het is een enorm containerbegrip. Wat ik bedoel is dat ik zolang ik mij kan herinneren bezig ben met hoe mensen op elkaar overkomen. Elkaar beïnvloeden, inspireren, in beweging krijgen. Het is dan ook niet gek dat ik communicatie gestudeerd heb en mij bezig houd met leren, interactie en zichtbaarheid. Jij, als ondernemer, bent het belangrijkste en grootste kapitaal van je onderneming. Jij bent de dienst, jij bent het product. Klanten nemen jou af”. Zie voor meer informatie: www.deschitterendeondernemer.nl.

Aanmelden Ga naar de volledige agenda