1000ste geregistreerde GGZ-Agoog binnenkort bekend!

Binnen de GGZ zien we een groeiende vraag naar geregistreerd GGZ-Agogen. Wij zijn verheugd om binnenkort de 1000e geregistreerd GGZ-Agoog te mogen feliciteren en bekend te maken. Hou hiervoor de nieuwsbrief en social media in de gaten. Wie weet ben jij de gelukkige!

De GGZ-Agoog is een gespecialiseerde maatschappelijk werker, SPH-er of Social Worker en heeft een eigen DBC-code. Het beroep is beschreven in het beroepscompetentieprofiel GGZ-Agoog en als zodanig door GGZ Nederland vastgesteld in overleg met de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW) en het Coördinerend Orgaan Opleidingen Agogische Beroepen (COOAB).

De GGZ-Agoog is gespecialiseerd in het ondersteunen van het persoonlijk en maatschappelijk herstel van mensen met een psychiatrische aandoening of een verslaving. Daarbij kan de beroepsbeoefenaar zowel behandelaar als begeleider zijn.

De GGZ-Agoog heeft kennis van psychiatrische stoornissen en verslaving en werkt vanuit een biopsychosociale visie en richt zich op het verbeteren van de maatschappelijke participatie van cliënten. Ook heeft hij/zij kennis van psychopathologie, psychofarmaca, beheerst diverse evidence based methodieken en laat zich inspireren door best practices.

Uitgangspunt bij behandeling/ begeleiding vormt altijd de beleving en de eigen kracht van de cliënt. De GGZ-Agoog werkt zowel in de specialistische GGZ, de basis GGZ als in ambulante en outreachende vormen van zorg en preventie en wijkteams of als Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH GGZ) en als zelfstandige. Het beroep GGZ-Agoog is in 2003 opgenomen in de beroepenstructuur van de GGZ die door de minister is vastgesteld en die toentertijd door de Stichting CONO is uitgewerkt.

Als geregistreerd GGZ-Agoog laat je zien dat je beschikt over actuele kennis en dat je de kwaliteit van het werk hoog in het vaandel hebt staan. Meer weten over de mogelijkheid om een beschermde titel te voeren? Kijk voor alle informatie op: www.registerplein.nl

Ben je (bijna) GGZ agoog en wil je informatie over mogelijkheden over de voordelen van aansluiten bij je beroepsvereniging kijk dan op: www.bpsw.nl. Sinds twee jaar is er een aparte functiegroep voor de GGZ agoog. Er staan interessante bij en nascholingen klaar op de BPSW school voor de GGZ agoog!

Geïnteresseerd geraakt in het werk van de GGZ agoog? Informeer op de website van het COOAB.2.0 en kijk naar een hogeschool bij jou in de buurt, let op dat deze is aangesloten bij het COOAB.