Bedrijfsmaatschappelijk werk: themamiddag, Generaal pardon LVVV en ander nieuws

Op 25 mei hebben we met 12 BMW’ers een BPSW Functiegroep vergadering gehad. Goed om met jullie te delen wat aan bod gekomen is, wij zijn geïnspireerd en enthousiast weer naar huis gegaan dus dat moet met onze achterban gedeeld worden. De volgende vergadering is in september.

  1. Save the date! Donderdagmiddag 29 november 2018!

Blok deze datum alvast in je agenda, want de Functiegroep BMW organiseert dan een inspirerende themamiddag over hoe ons mooie vak professioneel uit te leren dragen. Of je nu in je organisatie meer zichtbaar wil zijn of beter wil worden in acquireren. De functiegroep heeft in het afgelopen jaar gewerkt aan de Missie & Visie BMW. Dit kan een mooi startpunt zijn. Wat heb jij nog meer nodig aan lef of ideeën om tot een pakkend verhaal te komen? Meer informatie over de inhoud van de dag volgt spoedig.

Mocht je al een mooie BMW pitch of eigen verhaal hebben; je bent van harte uitgenodigd deze op LinkedIn met ons te delen!

  1. Generaal pardon LVVV voor BMW’ers!

Er is vanuit de Functiegroep BMW contact met LVVV en we kunnen melden dat er voortgang zit in het generaal pardon voor BMW’ers om in aanmerking te komen voor toelating tot het register van vertrouwenspersonen.  Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt en zodra het definitief is, melden we ons weer om dit met jullie te delen.

  1. Te kort aan Bedrijfsartsen? BMW denkt mee!

We gaan ons verder richten op nauwe samenwerking met de Nederlandse vereniging van Bedrijfsartsen. Hierbij speelt de volgende vraag een rol: “Welke rol kan het BMW pakken om toch tegemoet te kunnen komen aan de vraag vanuit de klant, ondanks het tekort aan bedrijfsartsen?”

  1. Leestip: STECR richtlijn ‘Burn out en Bevlogenheid’ en pak je rol als BMW’ er!

De Functiegroep BMW was betrokken bij het tot stand komen van de nieuwe STECR richtlijn “Burn out en bevlogenheid” .  Hierin is voor ons als BMW’er een belangrijke rol omschreven om in samenwerking met de andere disciplines tot een adequate aanpak en optimaal resultaat te komen. Je vindt de richtlijn op http://www.stecr.nl/default.asp?page_id=275