BPSW steunt actie Defence for Children: Laat ze blijven. Een update

Zo’n 400 kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn, vallen buiten het kinderpardon. Vorige week verscheen een rapport waarin wetenschappers concluderen dat kinderen die na jarenlang verblijf in Nederland met uitzetting bedreigd worden, extreem kwetsbaar zijn vanwege de voortdurende stress en een gebrek aan stabiliteit. De BPSW steunt, net als een aantal andere beroepsverenigingen, de roep om de kennis uit deze nota te benutten voor de besluitvorming over deze kinderen.

“Met deze schadenota willen we een bijdrage leveren aan een wetenschappelijk onderbouwde besluitvorming over met uitzetting bedreigde kinderen die langdurig in Nederland verblijven”, zegt één van de initiatiefnemers van het rapport, hoogleraar klinische neuropsychologie professor Erik Scherder.

Lees hier het volledige rapport .

Actie “Laat ze blijven”
Tevens heeft Defence for Children een actie gestart in samenwerking met The Voice Kids. Met het duet “Laat ze blijven” vragen Trijntje Oosterhuis en Voice Kids winnares Yosina Roemajauw, aandacht voor het inhumane Kinderpardon.  Door het nummer te delen op social media – steun je de aandacht die dit dossier verdient.

Over het kinderpardon
Veel mensen denken dat er met de komst van het Kinderpardon een blijvende oplossing is gekomen voor kinderen die lang in Nederland zijn zonder verblijfsvergunning. Dat is helaas niet waar. Het merendeel van de kinderen die een beroep doet op de kinderpardonregeling wordt afgewezen ondanks dat zij hier langer dan vijf jaar zijn.

Meer weten over het kinderpardon? Lees hier het dossier van Defence for Children.