Even voorstellen: Nieuwe stafmedewerker ondersteuning leden

Ik ben Gea Kosters, maatschappelijk werker, getrouwd en moeder van drie inmiddels volwassen kinderen. Sinds begin september ben ik met veel plezier werkzaam als stafmedewerker ondersteuning leden bij de BPSW.

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker. Mijn eerste baan was in de zorg voor verstandelijk gehandicapten, daarna werkte ik in het revalidatie maatschappelijk werk. Dit vak vind ik zo leuk omdat je werkt met alle lagen van de bevolking en alle typen bijkomende problematiek. Maar ook omdat samenwerken met andere disciplines de basis is van waaruit je werkt. Dat doet een groot beroep op sociaal werkers. Wij moeten ons goed bewust zijn van onze kracht en onze toegevoegde waarde.

De interesse om me daarin te verdiepen heeft mij bij de beroepsvereniging doen belanden, onder meer als voorzitter van de functiegroep revalidatiemaatschappelijk werk en later van de gezondheidszorg maatschappelijk werk. Daarmee is de BPSW ook al jaren mijn professioneel thuis. Daarnaast was ik binnen mijn eigen organisatie voorzitter van de Ondernemingsraad en rondde ik de Master Social Work af. Daardoor heb ik me steeds meer kunnen verdiepen in professionalisering en beleid in relatie tot de uitvoering.

Ik vind het belangrijk om juist in deze tijd van veel veranderingen in het sociaal werk mijn steentje te kunnen bijdragen aan een sterke professie. Sterk betekent voor mij zowel sterk in kwaliteit als in profilering. Bewust zijn van de wortels en tegelijkertijd aansluiten bij wat de huidige maatschappij van ons vraagt. Ik kijk er naar uit om leden, regionetwerken en functiegroepen te ontmoeten en te ondersteunen in hun werk!