Humanitaire ramp in Jemen: BPSW steunt actie voor sociaal werk in Jemen

Vier jaar oorlog heeft in Jemen veel slachtoffers van geweld, ziekte en honger geëist. Volgens de Verenigde Naties dreigt in 2019 in Jemen één van de grootste humanitaire rampen van 2019 te voltrekken. De BPSW heeft contact gezocht met de Jemenitische Beroepsvereniging van Sociaal Werkers met de vraag wat de BPSW voor hen kan doen.

De Jemenitische sociaal werkers werken onder zeer moeilijke omstandigheden aan de opvang van kinderen, geven psychosociale hulpverlening (traumabegeleiding), proberen sociale cohesie te herstellen in grotendeels vernietigde dorpen en steden en proberen druk uit te oefenen op de autoriteiten om de blokkades voor voedsel en medicijnentransport op te heffen. Ook vragen ze de internationale gemeenschap haar invloed aan te wenden om deze humanitaire ramp te stoppen.

Zie hier de videoboodschap van de voorzitter van de beroepsvereniging van sociaal werk in Jemen, mr. Talaat aan de Nederlandse Sociaal Werkers (de vertaling kan je 'aanzetten' met icoontje onderaan in beeld). 

Donatie
De BPSW gaat een donatie geven aan het Jemenitisch sociaal werk. Als jouw instelling voor sociaal werk of jijzelf ook wil bijdragen met een donatie voor de sociaal werkers van Jemen, dan kun je de bijdrage overmaken op NL81 RABO 0113 3435 82 t.n.v. BPSW o.v.v. Actie Jemen.

Actie: symposium 
Ook steunt de BPSW de actie van docenten en studenten Sociaal Werk van hogeschool Avans. Zij organiseren 12 december samen met de Jemenitische gemeenschap in Nederland een symposium over de vraag 'Wat kunnen we doen voor Jemen?'. Zie hier het programma. Locatie: Avans hogeschool ‘ s –Hertogenbosch, Onderwijsboulevard 215. Aanmelden kan hier.

Deze week bestaat de Verklaring voor de Rechten van de Mens 70 jaar. Sociaal Werk is een mensenrechtenberoep. Laten we als Nederlandse Sociaal Werkers proberen iets te betekenen voor de Jemenitische collega's. Ook kleine donaties betekenen veel voor het sociaal werk in Jemen.