Studenten Social Work ontmoeten sociaal werker van het jaar 2019

foto door: Michelle Fesenmeier

Tijdens de viering van World Social Work Day op dinsdag 19 maart zijn studenten van de opleiding Social Work van de HAN in gesprek geweest met Norbert Wijnhofen. Norbert is op 13 maart uitgeroepen tot sociaal werker van het jaar 2019.

In een geanimeerd, interactief gesprek hebben studenten kennis kunnen maken met de ervaringen die Norbert in zijn rijke carrière als sociaal werker heeft opgedaan. De studenten waren geïnteresseerd in werkbare factoren met betrekking tot contact maken tussen de professional en de bewoner en in methoden die Norbert toepast om de bewoners met wie hij in contact komt te helpen met hun problemen.

Diezelfde manieren van benaderen van bewoners en de toepasbare methoden zullen de studenten in hun toekomstige beroep ook gaan gebruiken. Norbert heeft veel voorbeelden en uitleg kunnen geven.

Norbert is begonnen met het vertonen van een filmpje waarin duidelijk werd gemaakt wat zijn functie als lid van een Sociaal Wijkteam inhoudt. Na het gesprek met de studenten heeft hij nog een blog voorgelezen aan de hand waarvan opnieuw vragen werden gesteld en is gediscussieerd over het belang van sociaal werk voor de buurt.