Wie wordt de Sociaal Werker van het Jaar 2019?

Wie volgt Sjef van der Klein op? Misschien wel jouw collega, medewerker of samenwerkingspartner! Twijfel niet, maar meld jouw sociaal werker aan.

Vanaf vandaag kan het weer: iemand aanmelden voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2019. De winnaar of winnares is één jaar lang de ambassadeur van het Sociaal Werk. En bovendien krijgt hij of zij een geldprijs voor een keuze in zijn/haar wijk, stad of leefgebied.

Waarom deze verkiezing?
Omdat we het nodig vinden om het belangrijke werk dat sociaal werkers dag in, dag uit vol passie uitvoeren goed onder de aandacht te brengen. De Sociaal Werkers van het Jaar zijn de ambassadeurs van het sociaal werk en zijn gedurende het hele jaar te vinden op allerlei plekken van gastcolleges op hogescholen tot deelnemers aan landelijke talkshows en politieke debatten. Allemaal met als doel om dit prachtige vak onder de aandacht te brengen!

Aanmelden
Op de  campagnepagina vind je alle spelregels en het aanvraagformulier. Ook vind je er informatie over de afgelopen verkiezingen en vorige ambassadeurs van het Sociaal Werk. Voor deze verkiezing kan je iemand aandragen tot 22 november. Op 13 maart 2019 wordt bekendgemaakt wie  is verkozen tot de Sociaal Werker van het Jaar 2019.

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.