World Social Work Day, 19 maart 2019

Op 19 maart is het World Social Work Day (WSWD). In 2019 is het thema: “Een pleidooi voor het belang van menselijke relaties”

World Social Work Day is dè dag in het jaar waarop sociaal werkers wereldwijd samenkomen om te vieren wat het beroep heeft bereikt en om de themaboodschap onder de aandacht te brengen bij hun gemeenschappen, het werk en hun regeringen. Met als doel bewustzijn te creëren van de bijdrage van het sociaal werk en de behoefte aan verdere actie te vergroten.

Het thema van dit jaar vraagt aandacht voor sociale relaties tussen mensen, die van wezenlijk belang zijn voor de gemeenschap, hun omgeving en hun toekomst.

De Internationale Federatie Sociaal Werk (IFSW) steunt deze dag en organiseert 19 maart evenementen op de kantoren van de Verenigde Naties in Genève en New York.

BPSW is sinds 2017 lid van de IFSW omdat we elkaar nodig hebben om wereldwijd de stem van het sociaal werk te laten horen. En omdat we het ‘samen sta je sterk’ dat de BPSW uitdraagt naar de brede groep van professionals in sociaal werk graag uitbreiden naar de internationale gemeenschap van social workers.

Hier vind je meer informatie over World Social Work Day. Ook nodigt de IFSW alle leden en partners in het sociaal werk uit de WSWD-poster gratis te downloaden en hun logo toe te voegen naast het IFSW-logo.