Scholingsaanbod

Bij de BPSW-school kun je trainingen, congressen, gastcolleges en masterclasses volgen. Aan de hand van interactieve werkvormen ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen, binnen jouw specifieke werkveld. Deskundige trainers begeleiden je hierbij. Leden van de BPSW krijgen tot wel 50 % korting op het scholingsaanbod.

Wil je weten wanneer een scholing wordt gegeven? Bekijk dan de agenda.

Workshop Aan de slag als ondernemend professional in sociaal werk

 • Doelgroep:

  Professionals in sociaal werk die willen starten als zelfstandig ondernemer, of professionals die al gestart zijn en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 • Type scholing:

  Open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: € 92,50
  Niet-leden: € 125

Onderzoek en versterk je ondernemerskwaliteiten! Wil je starten als zelfstandig ondernemer, overweeg je dit te doen of ben je al begonnen en kun je nog wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan mag je deze workshop niet missen. Een mogelijkheid bij uitstek om je ondernemerskwaliteiten te onderzoeken en te versterken.

Lees verder

Scholing Groepswerk Nieuwe Stijl, hoe doe je dat?

 • Doelgroep:

  Sociaal werkers die nu al of binnenkort (meer) met groepen (gaan) werken en die de landelijke speerpunten methodisch willen gebruiken.

 • Type scholing:

  Incompany en open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: € 205
  Niet-leden: € 269

Hoe kun je bekende methodieken vertalen naar groepswerk in Welzijn Nieuwe Stijl? Hoe faciliteer je als groepswerker? Tijdens deze scholing voor groepswerkers krijg je kennis over welke (bestaande) methodieken en werkvormen geschikt zijn voor groepswerk Nieuwe Stijl. Ook krijg je handvatten aangereikt hoe je je eigen werk met groepen rondom een dergelijke training kunt ontwikkelen.

Lees verder

Masterclass Privacy & Geheimhouding in het brede welzijnsdomein

 • Doelgroep:

  (Beginnende) professionals in sociaal werk en leidinggevenden

 • Type scholing:

  Incompany en open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: € 100
  Niet-leden: € 150

Deze masterclass geeft inzicht in de wet- en regelgeving rond privacy en geheimhouding, met speciale aandacht voor de juridische do’s en don’ts bij praktijkdilemma’s. Zodat je altijd kunt verantwoorden waarom je tot de afweging bent gekomen om te spreken. Of te zwijgen.

Lees verder