Scholingsaanbod

Bij de BPSW-school kun je trainingen, congressen, gastcolleges en masterclasses volgen. Aan de hand van interactieve werkvormen ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen, binnen jouw specifieke werkveld. Deskundige trainers begeleiden je hierbij. Leden van de BPSW krijgen tot wel 50 % korting op het scholingsaanbod.

Wil je weten wanneer een scholing wordt gegeven? Bekijk dan de agenda.

Training Intervisie voor jeugdzorgwerkers en jeugdzorgorganisaties

 • Doelgroep:

  Professionals in het jeugddomein en organisaties die hun professionals willen ondersteunen bij een goede reflectieve praktijk.

 • Type scholing:

  Incompany en open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: € 225
  Niet-leden: € 275

Reflectie binnen de jeugdhulpverlening is een belangrijk instrument voor de lerende professional. Door te reflecteren op je eigen werkervaringen scherp je jezelf als eigen instrument en bevorder je je vakmanschap. Reflectief leren draagt bij aan de professionele autonomie en je behoudt een blijvende lerende houding en een professionele uitvoering van je vak.

Lees verder

Training: Reflectief leren voor begeleiders van intervisiegroepen

 • Doelgroep:

  Jeugd- en gezinsprofessionals. Begeleiders van intervisiegroepen.

 • Type scholing:

  Incompany en open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: € 270
  Niet-leden: € 365

Reflectie binnen de jeugdhulpverlening is een belangrijk instrument voor de lerende professional. Door te reflecteren op zijn/haar werkervaringen scherpt de jeugdzorgwerker zichzelf als eigen instrument en bevordert hiermee zijn/haar vakmanschap. Reflectief leren draagt bij aan de professionele autonomie van de jeugdzorgwerker en zorgt voor een blijvend lerende houding en een professionele uitvoering van zijn/haar vak. Op deze wijze bevorderen jeugdzorgwerkers een leven lang leren en blijven ze zich ontwikkelen ten behoeve van kwaliteitshulp voor de cliënten.

Lees verder

Begeleide intervisie voor jeugdzorgwerkers (op locatie)

 • Doelgroep:

  Organisaties die begeleide intervisie voor jeugdzorgwerkers binnen hun eigen organisatie willen aanbieden.

 • Type scholing:

  Incompany

 • Kosten:

  BPSW-leden: € Op aanvraag
  Niet-leden: € Op aanvraag

Heb je behoefte aan een ervaren begeleider voor de intervisie in jouw organisatie? De BPSW biedt incompany begeleide intervisie aan. In deze begeleide intervisie wordt gewerkt met een leer/proces verslag zoals deze staat beschreven in de reflectie eisen van de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Lees verder

Begeleide intervisie in Utrecht voor jeugdzorgwerkers

 • Doelgroep:

  Jeugdzorgwerkers die in de praktijk waarin zij werken geen mogelijkheid hebben om voldoende deelnemers bij elkaar te krijgen, ZZP jeugdzorgwerkers.

 • Type scholing:

  Open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: € 300
  Niet-leden: € 600

Werken in de jeugdzorg brengt dilemma’s met zich mee. Omdat de BPSW hecht aan reflectie als onderdeel van het professioneel handelen, biedt de BPSW de mogelijkheid aan jeugdzorgwerkers om deel te nemen aan begeleide intervisie. In deze begeleide intervisie wordt gewerkt met een leer/proces verslag zoals deze staat beschreven in de reflectie eisen van de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Lees verder

Supervisie voor jeugdzorgwerkers

 • Doelgroep:

  Jeugdhulpverleners die in het kader van de (her)registratie-eisen een supervisietraject willen volgen waarbij het traject voldoet aan de criteria.

 • Type scholing:

  Incompany en open inschrijving

 • Kosten:

  BPSW-leden: €
  Niet-leden: €

Wat doe je als je uitkeringsfraude signaleert in een gezin? Of als de leiding jouw team opdrachten geeft die volgens jou haaks staan op je beroepsethiek? Hoe ga je om met privacy en geheimhouding? Werken in de jeugdzorg brengt dilemma’s met zich mee. De BPSW biedt de mogelijkheid om een supervisietraject te volgen. Dit kan […]

Lees verder