ReflectieLab

Het is al langer bekend: reflectie op het werk levert een positieve bijdrage aan de kwaliteit van de hulp aan jeugdigen en gezinnen. En het vergroot ook het werkplezier! Als professional in het sociaal domein ben je continu jezelf aan het ontwikkelen. Reflectie op je eigen functioneren is een belangrijk instrument om te blijven leren, je handelen te verbeteren en je werkervaring te verdiepen. Door te reflecteren werk je als professional continu aan verbetering van je eigen functioneren en de aansluiting op kinderen, ouders en burgers.

Wil jij leren wat werkt bij reflectie? Je reflectievaardigheden vergroten? Wil je experimenteren met verschillende vormen van reflecteren? Wij laten zien dat reflecteren op wat je doet gevarieerd, eenvoudig en leuk kan zijn!

Doelgroep
Professionals / teams / organisaties die werkzaam zijn in jeugddomein en/of sociaal domein.

Doel
Het doel is de kennis over reflecteren te vergroten en de deelnemers handvatten en tools aan te reiken om te reflecteren met collega’s en binnen de teams, op een manier die past bij de praktijk.

Inhoud
Het aanbod van het ReflectieLab is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Jeugd Instituut/NJI. Wij hebben een breed pallet aan reflectie oefeningen, methoden en werkwijzen en stemmen de inhoud helemaal af op jouw (leer)wensen en behoeften – en om te experimenteren met vormen die misschien net even anders zijn dan bekend. Wij kunnen in ons Reflectielab in een korte workshop een ‘proeverij’ organiseren – we kunnen ook een hele verdiepende dag voor je invullen waarin we met verschillende vormen experimenteren. We gaan ‘on the spot’ aan de slag met een grote zaal – of in (klein) teamverband. Wij werken met deskundige trainers die het jeugddomein en het sociaal werk goed kennen. Wij zetten in op een dynamische bijeenkomst, en vooral op plezier in het reflecteren en het samen leren.

Resultaat: Deelnemers over de training

  •  lekker actief en goede snelheid in het programma
  • goede dynamiek in de verschillende oefeningen
  • het leverde me veel eye-openers op
  • het heeft me inspiratie gegeven
  • ik kan het morgen toepassen in mijn werk.

Praktisch

Tijd: Minimaal 1 uur (inleiding op uw (team)dag of workshop)
Tot: training van 2 dagen
Registratiepunten: In aanvraag
Werkwijze: Incompany – Maatwerk
Kosten: Afhankelijk van uw wensen – wij stellen graag een offerte voor u op!

Bekijk de agenda voor de cursusdata