Rechtsbijstandverzekering bij tuchtrecht

Het is een intensief traject wanneer er een tuchtzaak tegen je wordt aangespannen. Het is dan prettig om er zeker van te zijn dat je kunt rekenen op goede juridische bijstand. De juristen van de organisatie waar je in dienst bent kunnen dit (niet in de laatste plaats vanwege hun eigen beroepscode) niet altijd in voldoende mate bieden.Vandaar dat de BPSW voor haar leden een ‘verzekering op maat’ heeft geregeld: Een rechtsbijstandverzekering die zich specifiek richt op bijstand bij tuchtrecht.

Ook wanneer je als klokkenluider misstanden in de sector aan de kaak wilt stellen kun je door deze verzekering rekenen op deskundige juridische bijstand.

Wat is verzekerd?
– Een klacht in verband met handelingen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, tuchtrecht
– in verband met verondersteld strafrechtelijk handelen tijdens de uitoefening van de werkzaamheden
– het verhalen van materiele en immateriële schade als gevolg van fysiek geweld of bedreiging door derden
– integriteitskwesties

Lees hier meer over de inhoud en de voorwaarden van deze verzekering.

Kosten verzekering
De rechtsbijstandverzekering voor BPSW leden kost 7,50 per kalenderjaar. Mogelijk is jouw werkgever bereid om je in deze kosten tegemoet te komen, bijvoorbeeld door je te faciliteren door gebruik te maken van de fiscale voordeelregeling die de CAO mogelijk maakt.

Aanmelden rechtsbijstandverzekering
Ben je lid van de BPSW? Vul het aanmeldformulier in om de rechtsbijstandverzekering aan te vragen. Nog geen lid? Een lidmaatschap afsluiten kan door het digitale inschrijfformulier in te vullen. In dit formulier kun je ook de rechtsbijstandverzekering afsluiten.