Verhalen uit de praktijk

Waarde sociaal werk zichtbaar met actie-onderzoek
Jenny Zwijnenburg was Sociaal Werker van het jaar 2014. Met haar methode Vangnetwerken in Charlois kreeg zij de nodige media-aandacht. En niet voor niets. Inmiddels heeft Jenny samen met ContourdeTwern ook in Tilburg Vangnetwerken geïntroduceerd. Daarnaast investeerde Jenny de afgelopen jaren veel tijd in onderzoek naar de werkende principes van haar methode. Een bevlogen vrouw vertelt.

Naar het verhaal van Jenny


Met beroepsregistratie laat je zien wat je in huis hebt
Dagmar Jansen is buurtcoach bij Buurtplein Doetinchem en werkt in de wijk Overstegen. Via het Voorportaal registreerde zij zich in het register Sociaal Werkers. Beroepsontwikkeling en beroepsregistratie horen volgens haar bij het werk. Je laat ermee zien dat de kwaliteit van je werk belangrijk is, en het is een vorm van waardering voor je vak en je vakmanschap. We treffen elkaar in het buurtcentrum.
Lees verder


Natuurlijk blijf je als sociaal werker werken aan je vakmanschap!
Klaas Blaak, kinderwerker bij Stichting Netwerk Hoorn, vertelt waarom het voor hem belangrijk is om beroepskennis op te blijven doen.
Naar de video


Faissal Taanabout: tip, trap en een pluim
Jongeren begeleiden een flinke uitdaging? Volgens Faissal Taanabout, jongerenwerker Radaruitvoering Oost, valt dat wel mee. Met een tip, een trap en een pluim laat je ze zien wat ze wel goed doen en leer je ze wat beter of anders kan.
Naar de video