Welkom op de website van de BPSW

Met een beroepsregistratie bij SKJ laat je als jeugd- en gezinsprofessional zien wat je waard bent en toon je aan dat je beschikt over kennis en vaardigheden die passen bij het werk wat je doet. Ook onderschrijf je met je registratie de Beroepscode voor de Jeugd- en Gezinsprofessional, die op jouw beroepsgroep van toepassing is. De code is onder onze begeleiding gemaakt voor en door professionals, jouw collega’s dus.
In de beroepscode voor de afspraken die professionals met elkaar hebben gemaakt over wat belangrijk is en welk gedrag daarbij hoort. Dat geeft duidelijkheid wat je mag en kan verwachten van elkaar als professionals. De beroepscode geeft geen kant en klare oplossingen, maar helpt bij het afwegen en het onderbouwen van de keuzes die je maakt in je werk.

Verschil SKJ en BPSW
Als je geregistreerd bent bij SKJ, ben je niet automatisch lid van de BPSW. We leggen het verschil tussen beide organisaties hier uit.

Spreekuur en rechtsbijstandverzekering
Heb je vragen over juridische aspecten, beroepsethiek en dilemma’s uit de praktijk? Wij ondersteunen leden en SKJ-geregistreerden met een telefonisch spreekuur. Je krijgt antwoord van specialisten in beroepsethische kwesties. Daarnaast bieden we BPSW-leden een rechtsbijstandverzekering voor tuchtrecht voor een bedrag van €7,50 per jaar.